Sobota jest dniem, w którym folgujemy sobie ze spaniem. Z tej racji granica między śniadaniem, a obiadem nieco się zaciera. Z reguły menu siedzi mi w głowie już wcześniej (w myśl zasady przezorny zawsze ubezpieczony), jednak zanim się ogarnę i zacznę pichcić, mały wielki głodek daje o sobie znać. W takie dni najlepiej sprawdzają się najprostsze rozwiązania. Jedno z nich przedstawiam poniżej.
Danie to jest moją przeróbką znanego Chorizo Hash. Ale kto zabroni mi zastąpić chorizo bardziej swojską kiełbaską. Czyszczenie lodówki przed wyjazdem też się przyda. Dzisiaj jemy...
Potatoes Hash
3-4 średnie ziemniaki
1 cebula
2-3 kabanosy
puszka białej fasoli w zalewie pomidorowej
3 jajka
przyprawy (wedle uznania)
oliwa do smażenia
Ziemniaki ugotowałam w mundurkach. Wystudziłam, obrałam i pokroiłam w kostkę. Pokrojoną cebulę i kabanosa podsmażyłam na łyżce oliwy. Po mniej więcej 5-7min. dodałam ziemniaki i fasolę i wszystko razem wymieszałam. Smażyłam kolejne 10min.
Piekarnik rozgrzałam do 150st. Na gotowe ziemniaki delikatnie wybiłam 3 jajka, przyprawiłam (chilli i sól czosnkowa). Całość umieściłam w piekarniku, do czasu aż jajka się ścięły.
Bossskie:). Moglabym tak zawsze czyscic lodoweczke;)
OdpowiedzUsuńoczywiście to nie jedyna kombinacja... już ja coś wymyślę ;) pozdrawiam
Usuńwracaj i wymyślaj ;)
Usuńwróciłam :) już niebawem nowe kombinacje, bo się doczekać już nie mogłam :) pozdrawiam serdecznie
UsuńWygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuńsmakuje też :)
Usuńsmakowicie wygląda ♥
OdpowiedzUsuńdziękuję :) polecam spróbować!
Usuń