środa, 18 września 2013

Jajecznica pod serową kołderką

Coś dla miłośników jajecznicy ;) Jeśli znudziła Was klasyczna forma podania jajecznicy, spróbujcie tak...


Składniki na 2 porcje:

4 jajka
4 kromki chleba tostowego*
4 plasterki salami
starty ser żółty
sól, pieprz
łyżeczka masła






Na maśle usmażyć jajecznicę. Doprawić solą, pieprzem. Na każdą kromkę nałożyć jajecznicę., a następnie położyć plasterek salami i posypać startym serem. Zapiec w 180 st., aż ser się rozpuści. 

* Chleb tostowy można zastąpić bułkami.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Something for lovers of scrambled eggs ;) If you bored with classic form of serving scrambled eggs, try this... 

The scrambled eggs under the cheese quilt

 
Ingredients for 2 servings:

4 eggs
4 toasted bread*
4 slices of salami
grated cheese
salt, pepper
1 teaspn of butter




Fry the eggs on butter. Season with salt and pepper. To each toasted bread put the scrambled eggs, the slices of salami and sprinkle with grated cheese all. Bake at 180 centigrade til the cheese is melted. 

* The toasted bread can be replaced bybread rolls. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Jeśli już zbłądziłeś w bastaleny strony, jesteś o komentarz mile poproszony ;)

Drogi "Anonimie" Ciebie też nie minie. Wpisz, proszę, w komentarzu chociaż swoje imię ;)