czwartek, 29 maja 2014

Ponadczasowa klasyka na talerzu

Tak jak świat mody ma małą czarną, tak świat kuchni ma sałatkę z pomidorów i ogórków. Zawsze gdy nie mam pomysłu na przekąskę, ona sprawdza się idealnie. Dzisiaj proponuję wersje wzbogaconą. Cóż więcej potrzeba? Zwłaszcza gdy jest to romantyczna kolacja we dwoje, a Młody cichutko śpi ;)) Po cudownie spędzonym dniu. W sam raz! Imieninowo.


2- 3 duże pomidory
ogórki konserwowe (lub zielony, dla mnie na przykład ;))
1 cebula
kilka zielonych oliwek
2 jajka ugotowane na twardo
zielone pesto
sól, pieprz

Pomidory pokroiłam w ósemki, ogórka w plasterki, cebulę w piórka, oliwki na połówki. Na talerzu rozłożyłam warzywa- pomidory po okręgu, w środku zaś warstwami ogórka, cebulę, oliwki. Wierzch zwieńczyły jajka. Całość oprószyłam solą, pieprzem i postawiłam kleksa z pesto.


2 komentarze:

  1. Tez masz imieniny?:). W takim razie szczescia, milosci i niegasnacego usmiechu:). Tak cichutko, poki "Mlody" spi…:). Blogoslawione chwile:)

    OdpowiedzUsuń
  2. :) dziękuję :* i wzajemnie!!!

    OdpowiedzUsuń

Jeśli już zbłądziłeś w bastaleny strony, jesteś o komentarz mile poproszony ;)

Drogi "Anonimie" Ciebie też nie minie. Wpisz, proszę, w komentarzu chociaż swoje imię ;)