czwartek, 7 listopada 2013

Yellow Wheat Stuffed Peppers

Trzeci kolor, trzecia odsłona. Papryka nadziewana pszenicą i kurczakiem. Lekka, szybka w przygotowaniu i przede wszystkim bardzo smaczna. Polecam!

Papryka faszerowana #3

2 żółte papryki
6 łyżek pszenicy durum
1 pierś kurczaka
przyprawy (wedle uznania)
szklanka bulionu drobiowego
posiekana natka pietruszki

Pszenicę zalałam gorącym bulionem i pozostawiłam do napęcznienia.
Pierś kurczaka pokroiłam w kostkę i lekko podsmażyłam.
Pszenicę połączyłam z kurczakiem i natką, doprawiłam do smaku. 
Wydrążone papryki nadziałam farszem.
Do naczynia żaroodpornego włożyłam papryki, zalałam bulionem i zapiekłam 30min. w 150st.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Jeśli już zbłądziłeś w bastaleny strony, jesteś o komentarz mile poproszony ;)

Drogi "Anonimie" Ciebie też nie minie. Wpisz, proszę, w komentarzu chociaż swoje imię ;)