sobota, 21 września 2013

Honey Oat Cookies

Nie cierpię miodu! A to źle, bo miód ma wiele dobroczynnych właściwości. Najważniejsze to oczywiście działanie przeciwbakteryjne, ale także odtruwające, regenerujące siły fizyczne i umysłowe. Dlatego na przekór swojej niechęci do miodu zapraszam dzisiaj na 

Miodowe Ciasteczka Owsiane



100 g mąki pszennej

50 g mąki razowej

100 g otrębów owsianych

100 g masła

3 łyżki miodu

1 jajko

szczypta soli

(ok. 15 sztuk)



Masło rozpuścić w rondelku. Do miski dodać wszystkie składniki i wymieszać. Wyrobione ciasto zawinąć w papier do pieczenia i na godzinę włożyć do lodówki. Następnie ciasto podzielić na kulki, lekko spłaszczyć i piec w 180 st. przez 15- 20 min. 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

I hate honey! I know it's bad, because honey has many benefitial properties. The main is of course antibacterial, but also detoxicating, regenerating the physicial and mental strenght. Therefore, in spite of my honey- aversion I invite you today for

Honey Oat Cookies

100 g of wheat flour
50 g of wholemeal flour
100 g of oat bran
100 g of butter
3 tbsp of honey
1 egg
pinch of salt

Melt butter in a saucepan. All ingredients add into a bowl and mix well. The kneaded dough wrapped in baking paper and cool in fridge for 1 hour. Then divide the dough for balls, flatten slightly and bake at 180 centigrade for 15- 20 min. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Jeśli już zbłądziłeś w bastaleny strony, jesteś o komentarz mile poproszony ;)

Drogi "Anonimie" Ciebie też nie minie. Wpisz, proszę, w komentarzu chociaż swoje imię ;)