niedziela, 29 grudnia 2013

Z kuchni jąćwenedzkiej

Kupiliśmy brukiew. Ale co dalej? Co z nią zrobić? Jak ją zjeść? Jak zawsze niezawodny Google wyszukał mi taką stronkę. Ciekawe potrawy. Ja podkradłam przepis na surówkę. Ale coś mi się wydaje, że na tym się nie skończy.


Surówka z brukwi 

1/2 brukwi
1 marchew
1 jabłko
rodzynki
2 łyżki jogurtu naturalnego
sok z cytryny

Brukiew, marchew i jabłko obrałam i starłam na fasolkowych oczkach tarki. Dodałam rodzynki i całość skropiłam sokiem z cytryny. Jogurt połączyłam z surówką. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Jeśli już zbłądziłeś w bastaleny strony, jesteś o komentarz mile poproszony ;)

Drogi "Anonimie" Ciebie też nie minie. Wpisz, proszę, w komentarzu chociaż swoje imię ;)